Франція запропонувала в шостому пакеті санкцій заборону на російську нафту, яка доставляється водними шляхами, що, найімовірніше, буде схвалено – джерело

Головуюча в Європейській Раді Франція запропонувала в шостому пакеті санкцій для Росії, який, як очікується, буде схвалений послами країн-членів ЄС, заборону на російську нафту, що доставляється морським шляхом, що становитиме 2/3 від усього імпорту.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили поінформовані джерела. “Президентство (Франція) представило новий пакет документів. Не виключено, що Coreper схвалить заборону на російську нафту, що доставляється кораблями, а це – 2/3 імпорту”, – сказав він.

Очікується, що ця пропозиція буде предметом обговорення на неформальному засіданні Комітету постійних представників (COREPER), яке відбудеться о 14.00 в Брюсселі, з подальшим схваленням на формальному засіданні, яке розпочнеться о 16.00.

У разі, якщо ця пропозиція буде затверджена, лідери ЄС вже в понеділок на спеціальному саміті ЄС зможуть затвердити шостий пакет санкцій щодо Росії за війну, яку вона веде проти України.

Як відомо, проти заборони на нафту виступає Угорщина, яка аргументує свою позицію тим, що у країни немає доступу до портів, через які вона б змогла отримувати альтернативні російським поставки нафти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.