СБУ зірвала спецоперацію ФСБ із дискредитації ОБСЄ

У Службі безпеки України повідомляють, що військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію ФСБ із дискредитації ОБСЄ.

“Служба безпеки встановила, що спецслужби РФ провели серію провокацій у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України. Ворог планував зробити постановочні сюжети для ЗМІ, щоб обвинуватити працівників ОБСЄ у нібито шпигунстві на користь СБУ та інкримінувати українській стороні пограбування офісів міжнародної організації”, – повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко у понеділок у відеоповідомленні, розміщеному у телеграм-каналі української спецслужби.

За його словами, у такий спосіб Росія мала намір скомпрометувати моніторингову місію ОБСЄ в Україні, поставити під сумнів її об’єктивність та незалежність від стороннього впливу.

“Для створення штучної доказової бази загарбники незаконно вривалися в приміщення співробітників ОБСЄ і вибивали з них компрометувальну інформацію. Так, у тимчасово окупованому Херсоні співробітники ФСБ прийшли до співробітника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Представляючись співробітниками СБУ, вони під відеозапис змусили чоловіка підписати угоду про негласну співпрацю на офіційному бланку місцевого підрозділу української спецслужби”, – розповів речник СБУ.

Також, як зазначив Дехтяренко, окупанти затримали ще декількох співробітників місії та намагалися скомпрометувати.

За словами речника української спецслужби, у період із 16 до 23 травня співробітники ФСБ, погрожуючи вбивством, змусили співробітників місії на камеру “свідчити” про пограбування офісу нібито українськими націоналістами та правоохоронцями.

Дехтяренко уточнив, що до цього окупанти п’ять разів приїжджали до офісу та грабували його майно.

“Також окупанти вимагали від представників місії у Херсоні безпідставно звинуватити свого керівника у нібито його причетності до роботи на українську спецслужбу”, – розповів речник СБУ.

Він підсумував: “Згідно з отриманими даними, ворог планує використовувати зрежисовані матеріали для підготовки постановочних сюжетів, які дискредитують ОБСЄ, і надалі поширити їх через міжнародні ЗМІ. СБУ продовжує документувати факти інформаційно-підривної діяльності окупантів, під час оперативних дій встановлюються всі обставини злочинів та їх організатори”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.