Злочини, скоєні у Бучі та інших містах України, не можуть бути безкарними – глава МЗС Франції

За злочини, скоєні в Бучі та інших містах України, не може бути безкарності, заявила міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна.

“Для мене важливо було відвідати Бучу, де було скоєно страшні звірства. Звірства були і в інших містах України. За такі злочини не може бути безкарності. Саме в цьому ключі йде зобов’язання Франції допомогти українському генеральному прокурору, а також прокурору Міжнародного кримінального суду для того, щоб у належний спосіб розслідувати ці злочини”, – сказала вона на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві у понеділок.

Вона наголосила на необхідності зробити для Росії непосильною ціну продовження агресії.

“Саме на це спрямовані пакети санкцій, які вже сьогодні є безпрецедентними і які спрямовані проти російської влади та всіх, хто фінансує російську військову машину. Франція сьогодні головує із Радою ЄС і продовжуватиме консолідовано координувати всі ці зусилля, щоб ми ухвалили шостий пакет санкцій. Нам обов’язково треба скоротити енергетичну залежність від Росії”, – зазначила Колонна.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.