Країни НАТО створюють фонд для нарощування технологічної переваги альянсу

Лідери країн НАТО у четвер підписали документ, в якому зобов’язалися забезпечувати роботу Інноваційного фонду, націленого на об’єднання зусиль урядів, приватного сектору та академічних кіл для зміцнення технологічної переваги альянсу.

Церемонія підписання відбулася на саміті НАТО в Мадриді.

“Фонд передбачає початкові інвестиції у розмірі $1 млрд у нові проєкти та інші технологічні фонди у 22 країнах-членах НАТО”, – заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг перед підписанням документа.

За словами Столтенберга, метою фонду є розвиток у наступні 50 років перспективних технологій задля зміцнення безпеки альянсу.

В оприлюдненій напередодні заяві лідерів країн НАТО зазначалося, що організація “складає план для прискорення впровадження оборонних інновацій і запускає багатонаціональний інноваційний фонд, щоб об’єднати зусилля урядів, приватного сектору та наукових кіл для зміцнення технологічної переваги”.

У документі наголошувалося, що учасники альянсу, зокрема, “затвердили стратегію, яка забезпечить безперебійне постачання системи повітряного далекого радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛВУ) нового покоління та пов’язаних із нею потенціалів”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.