«Державний переворот»: як проходитиме акція протесту 1 грудня

Завтра, 1 грудня 2021 року, на Майдані Незалежності в Києві відбудеться мирна акція протесту «ЗахисТИ Україну – зупини переворот».

Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Вказано, що віче заплановано на 19:00.

«Замість того, щоб рятувати країну та консолідувати націю для боротьби з внутрішніми та зовнішніми загрозами, влада провокує громадянське суспільство на конфлікт. Для цього вона хоче позбавити громадян права на мирний протест. Тепер всі, хто має іншу думку, ніж Банкова, – «заколотники і путчисти». Ось так і відбувається реальний державний переворот, повалення конституційного ладу та узурпація влади. Його організатори знаходяться на Банковій, в Офісі президента України», – зазначили організатори акції.

Окрім того, у повідомленні підкреслюється, що це буде мирна та законна акція.

«Ми працюємо над спільним планом дій та різними варіантами розгортання протесту. Віче – тільки початок. Все інше залежить від кількості активних громадян, рішучості опозиційних сил та поведінки влади», – додається в повідомленні.

Нагадаємо. 26 листопада під час пресмарафону президент України Володимир Зеленський заявив, що олігарх Рінат Ахметов разом зі своїм оточенням може готувати державний переворот в Україні.

Згодом олігарх Рінат Ахметов відреагував на закиди Зеленського щодо підготовки до держперевороту.

А 29 листопада стало відомо, що СБУ розслідує провадження за фактом підготовки окремими громадянами України та Росії дій, спрямованих на захоплення державної влади, про що кілька днів тому заявляв президент Володимир Зеленський. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.