Пентагон: Перегляд дислокації ЗС США передбачає посилення стримування РФ

Одним із завдань переглянутої за останні місяці глобальної дислокації ЗС США у світі є більш ефективне стримування Росії.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Пентагоні в.о. помічника заступника міністра оборони у політичних питаннях Мара Карлін, передає власний кореспондент Укрінформу.

Міністерство оборони США завершило роботу над Переглядом глобальних позицій (GPR), розпочату адміністрацією Байдена, за результатами якого, зокрема, прийнята концепція щодо посилення засобів стримування США проти Росії в Європі.

«У Європі GPR посилює надійні засоби стримування США проти російської агресії та дає змогу силам НАТО діяти більш ефективно»,– зауважила Карлін.

Вона зазначила, що зміни в політиці стримування проти Росії почали вноситися ще у 2014 році, коли РФ вторглася в Крим. Після цього було здійснено «кілька дійсно важливих змін», які посилили взаємодію США у сфері оборони по всій Європі.

«Ці проєкти мають сенс і ми хочемо їх продовжувати», – підкреслила представниця Пентагону.

Карлін також зауважила, що адміністрація Байдена також зробила свій внесок у цей процес. Зокрема, в лютому президент Байден скасував скорочення 25 тисяч військових США в Німеччині, ініційоване попередньою адміністрацією. Крім того, у квітні міністр оборони США заявив, що в Німеччині з’являться нові військові утворення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.