Ухвалення оборонного бюджету США заблокували через “Північний потік-2”

Республіканці у Сенаті США заблокували прискорене ухвалення оборонного бюджету через необхідність детального обговорення поправок, зокрема, щодо “Північного потоку-2” та підтримки України.

Про це повідомляє The Hill, передає «Європейська правда».

“Сенат проголосував 45 проти 51 за початок згортання дебатів щодо Закону про асигнування на національну оборону (NDAA), який визначає рівень витрат і політику Пентагону” – йдеться у повідомленні.

Щоб ухвалити документ за прискореною процедурою необхідні були 60 голосів зі 100.

Невдача у голосуванні відбулася через відмову демократів включити у пакет поправок до законопроєкту запропоновані республіканцями зміни.

Поправки включають пропозицію щодо санкцій, пов’язаних з газопроводом “Північний потік-2”, яку підтримують сенатори Республіканської партії Джеймс Ріш і Тед Круз. Прийнятий Палатою представників законопроєкт про оборону включав санкції, пов’язані з “Північним потоком-2”.

“Лідер демократів, здається, хоче поставити національну безпеку на останнє місце”, – сказав лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл.

Окрім газопроводу, республіканці хочуть голосувати за поправки щодо підтримки України та щодо Китаю.

Представник Білого дому повідомив The Hill, що адміністрація працює з законодавцями “над законодавчим пакетом санкцій у разі подальшого вторгнення Росії в Україну” з метою накласти на Росію максимальні покарання.

“Ми бачимо, що деякі члени Конгресу наголошують на санкціях, які насправді не стримують Росію, але загрожують трансатлантичній єдності, щоб набрати політичні очки у себе вдома – і таким чином затримують критичне фінансування національної безпеки з низки не пов’язаних питань. Це не має сенсу”, – додав чиновник.

Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету на 2022 фінансовий рік у вересні цього року. На початку жовтня документ надійшов на розгляд Сенату США. Для затвердження законопроєкту він має бути ухвалений в обох палатах Конгресу США, після чого обидві редакції повинні пройти процес узгодження та подані на підпис президентові США.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.