ISW: пропагандисти рф перебільшили «успіхи» під Бахмутом (карта)

Ситуація на Бахмутському напрямку Донецької області дещо погіршилася. Росіяни дійсно досягли незначних успіхів у районі Бахмута, проте пропаганда окупантів перебільшує їх, вкидаючи дезінформацію.

Усі ключові комунікації знаходяться під повним контролем українських військових.

За даними Генштабу, протягом минулої доби Збройні сили України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Білогорівка, Бахмутське, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

Водночас на Бахмутському напрямку ситуація дещо погіршилася – тимчасово втрачено кілька селищ на південь від міста. Попри те, що окупанти кидають дуже великі сили у цей регіон, всі ключові комунікації знаходяться під контролем ЗСУ.

«Казати про те, що ЗСУ щось «здають» – це крайній прояв неповаги до наших воїнів, які захищають Бахмут. Які ціною власного життя та здоров’я виконують надскладні завдання, яких не було вже 80 років на нашій землі. Оборона Бахмута забрала багато життів найкращих українців. Ми платимо дуже високу ціну за те, щоб зупинити рашистів на тих ділянках, де вони ще зберігають потенціал», – пише журналіст Богдан Мірошников

Американський Інститут вивчення війни зазначив обмежені успіхи російських військ навколо Бахмута. За даними геолокаційних кадрів за 29 листопада, окупанти просунулися на південно-східні околиці міста.

ISW: пропагандисти рф перебільшили «успіхи» під Бахмутом (карта)

Вчора, 29 листопада, пропагандистські джерела рф повідомили про захоплення Озарянівки та Андріївки, а «вагнерівці» заявили про контроль над Курдюмівкою. Крім того, окупанти заявляють про прорив української лінії оборони на трасі Т0513 до Часів Яру.

Наразі немає доказів того, що російські сили наблизились до оперативного оточення Бахмута та подальшого наступу в напрямку Торецька, як вони заявляли. ISW стверджує, що на цей час Бахмут не перебуває під загрозою оточення з боку росії та що війська рф не загрожують ключовим українським логістичним лініям у Бахмуті. На думку аналітиків ISW, твердження про «великі успіхи» – це частина інформаційної операції рф, і вони є передчасними.

«Російські сили, що деградували, навколо Бахмута навряд чи швидко поставлять місто під загрозу неминучого оточення», – резюмували у зведенні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.