Кулеба: Україні необхідне подвійне громадянство

В Україні потрібно дозволити подвійне громадянство, однак має бути заборона на подвійне громадянство з державою-агресором.

Таку позицію висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю ТСН.

Дипломат підкреслив, що подвійне громадянство потрібно «для збереження української ідентичності у світі і використання можливостей закордонних українців для розвитку України».

«Україні потрібне подвійне громадянство, щоб зберегти зв’язок із мільйонами українців, які виїхали і розпочали нове життя в інших країнах. Якщо ми вже не можемо втримати їх географічно в Україні, давайте тоді втримаємо їх ментально та юридично у нашому українському просторі», – пояснив він.

Глава МЗС також додав, що ні про яке подвійне громадянство з державою-агресором йтися не може.

«Це табу. Це закрита тема. І це повинно бути чітко КАПСЛОКОМ у законі прописано», – зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що повинні також бути «серйозні фільтри» для отримання подвійного громадянства, щоб не було можливості цим маніпулювати. І зазначив, що законопроєкт про подвійне громадянство поки зупинився через виведення експертів Ради, що без змін до Конституції це питання врегулювати неможливо. Кулеба вважає, що з цим можна сперечатися, проте також можна і внести відповідні зміни до Конституції.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.