У Мінекономіки розповіли, яку суму вже виплатили ФОПам

Понад 350 тисяч заявників вже отримали допомогу

За даними Пенсійного фонду, на сьогоднішній день 3,2 млрд грн вже передані банкам для нарахування одноразової матеріальної допомоги в 8 тис. грн для 405 195 заявників – ФОПів і найманих працівників.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на міністра Ігоря Петрашка.

Також повідомляється, що 350 906 заявників вже отримали допомогу, а це понад 2,8 млрд грн.

“Як і обіцяли, всі ті люди, які подали заявку на програму до 21 грудня, вже сьогодні, тобто ще до Нового року, отримали гроші. А це понад 350 тис. осіб і понад 2,8 млрд грн. Ті заявники, які подавалися пізніше, отримають кошти вже в новому році”, – цитує прес-служба слова Петрашка.

Міністр також пояснив, чому сума підтримки становить саме 8 тис. грн. Враховувалося кілька ключових факторів – середня заробітна плата по Україні (11 900 грн) і розрахунковий період локдауну (2 тижні).

“8 тис. грн – це адекватна сума компенсації. Враховуючи, що вона не обкладається, і це практично чистий дохід. Якщо підприємець, маленький ФОП, має 10 найманих працівників, то розмір виплат складе 88 тис.грн, тобто 10 працівників і сам ФОП матимуть по 8 тис. грн. Це гідна сума за два тижні простою. Січень в Україні традиційно дуже спокійний, коли багато людей не працюють, беруть відпустки, тому ми вважаємо, що вплив на економіку буде мінімальним», – підкреслив Петрашко.

Зазначається, що станом на сьогодні (на 16:00) на отримання одноразової матеріальної допомоги в сумі 8 тис.грн подано 459 221 заяву.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.