Apple виплатила своїм провідним співробітникам до $180 тисяч акціями, щоб вони не втікали до конкурентів

Про це 28 грудня повідомив Bloomberg.

Позапланові бонуси надали у вигляді акцій Apple на суму від 50 до 180 тисяч доларів. Проте продати їх можна буде лише через чотири роки роботи в компанії.

Так менеджмент Apple вирішив стимулювати своїх провідних співробітників залишатися на роботі. У разі звільнення з компанії, вони втратять ці акції.

Ці виплати не є частиною звичайних компенсаційних пакетів Apple. Компанія іноді присуджує співробітникам додаткові грошові премії, але розмір останніх бонусів у вигляді акцій був нетиповим.

Їх отримали приблизно 10-20% інженерів з підрозділів, які займаються проєктуванням мікросхем, апаратним забезпеченням та окремим програмним забезпеченням.

Про невдоволення бонусною програмою заявили деякі інженери, які не отримали акції. Вони вважають, що процес виділення премій є довільним. 

Apple веде війну талантів з компаніями в Кремнієвій долині та за її межами, особливою загрозою називають Meta (раніше Facebook). Як повідомляється, Meta найняла близько 100 інженерів від Apple за останні кілька місяців. Однак Apple також виманила кількох ключових співробітників Meta.

Цього року акції Apple зросли на 36%. Ринкова капіталізація компанії становить майже 3 трильйони доларів, натомість у Meta цей показник — майже 1 трильйон доларів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.