Бельгієць отримав штраф у понад 4 млн грн: віз в Україну брендовий одяг як секонд-хенд

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Незаконну оборудку припинили у вересні 2019 року в пункті пропуску «Ягодин», що на кордоні з Польщею. Стосувалося це вантажівки Renault, якою з Бельгії нібито везли гуманітарний вантаж.

Прикордонники отримали оперативну інформацію про спробу незаконного ввезення та разом із представниками Волинської митниці направили авто на поглиблений огляд.

Після відкриття вантажівки стало зрозуміло, що її вміст не відповідає заявленому в документах. З кузова вивантажили приблизно 4 тонни нового одягу. Видавали його за дитячий секонд-хенд.

Водночас, згідно з товарно-супровідними документами від некомерційної організації Wereld Missie Hulp, на адресу Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» везли вживані одяг, взуття, ходилиці, іграшки, візки, ковдри загальною вагою 16 603 кг та вартістю 4 150 євро (128 тисяч грн).

Під час повного прикордонно-митного огляду виявили 665 блуз та курток, 85 пар взуття, 4 499 жилеток, сорочок і рукавиць, 633 кепки, бейсболки, 1 800 парасольок, 125 ременів.

Товари загальною вагою 3 750 кілограмів були без ознак використання і з етикетками виробника. Експертна вартість товару становить 4 068 405 гривень.

Що вирішив суд?

Справу розглядав Любомльський районний суд Волинської області. На судове засідання іноземець не з’явився, хоча в належний спосіб був повідомлений про час та місце розгляду справи.

Суд постановив визнати винним керівника бельгійської некомерційної організації у вчиненні правопорушення, передбаченого Митного кодексу.

На бельгійця наклали штраф у розмірі 4 млн 680 тисяч гривень із конфіскацією товару на дохід держави. Крім того, на користь Волинської митниці з чоловіка стягнуть витрати 5 631 грн та на користь держави — 454 грн судового збору.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.