ДБР провело обшуки в представників «Європейської Солідарності»

Обшуки слідчі влаштували за місцями можливого зберігання речей чи документів, що можуть мати значення для кримінального провадження.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У ДБР наголошують, що діють винятково у межах, визначених законодавством. Завдяки обшукам правоохоронці хочуть виявити та зафіксувати відомості про обставини можливого злочину.

Обшуки проводилися у представників «Європейської Солідарності», про що повідомив керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов.

«Зокрема обшукували оселю помічника президента, надзвичайного і повноважного посла Юрія Оніщенка, який має 25 років дипломатичного стажу, віддано працював на свою країну. Також обшукували ексдепутата Сергія Березенка й інших наших колег», — повідомив Турчинов.

За його словами, правоохоронці «шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року». Запевняє, що працівники ДБР нічого не знайшли та не могли знайти.

«Мета таких обшуків — це не збирання якоїсь доказової бази. Мета цих обшуків — демонстративний терор, залякування та демонстративне приниження. Уявіть собі, у родин маленькі діти. О 7:00 вриваються у вашу оселю люди, які самі не знають, що хочуть знайти», – додав він.

Що це за справа?

Слідчі ДБР заявляли, що виявили злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

У цій справі фігурантами є, зокрема, народний депутат Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Також у ній згадували експрезидента Петра Порошенка. Його підозрюють у тому, що він за попередньою змовою з групою людей (зокрема з представниками вищого керівництва Росії) сприяв діяльності «Л/ДНР», а ще — у купівлі вугілля на окупованих територіях за державні кошти.

На думку слідства, своїми діями фігуранти зробили Україну енергетично залежною від РФ та бойовиків на Донбасі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.