Навчав дітей воювати: на Донеччині заочно судитимуть засновника військово-патріотичних клубів «ДНР»

Про це повідомили в пресцентрі Офісу генпрокурора та в Донецькій обласній прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що у 2015 році 51-річний мешканець Горлівки створив на Донбасі громадський військово-патріотичний рух «Молода гвардія Донбасу», а у 2016 році — військово-патріотичний клуб «Спартанці». Незаконні формування нібито діють і сьогодні. 

До них приймають хлопців та дівчат від 8 до 18 років. Там їх виховують «в ідеях сепаратизму та “руського миру”, формуючи ненависть до України», йдеться в повідомленні.

Під керівництвом обвинуваченого неповнолітні проходять військовий вишкіл для подальшої служби у збройних підрозділах бойовиків.

Дітей навчають зокрема навичкам рукопашного бою і користуванню вогнепальною зброєю. У прокуратурі кажуть, що дітей привчають захищати інтереси окупаційної влади ціною власного життя.

Зловмисника звинувачують у діяльності терористичної організації, не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та неповнолітніх у злочинну діяльність. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років з можливою конфіскацією майна. Обвинувальний акт направили до суду. Судитимуть чоловіка заочно.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.