В РНБО вважають, що російських військ біля кордону з Україною недостатньо для повномасштабного вторгнення

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Настоящее время» (російськомовний телеканал з редакцією у Празі, медіа-проєкт «Радіо Свобода» та «Голосу Америки»).

«Великого скупчення російських військ ми не спостерігаємо. Є певні переміщення військ, але це не критично. Для повномасштабного вторгнення потрібно, щоб їх було щонайменше у три, чотири, п’ять разів — набагато більше, ніж є сьогодні», — зазначив він.

Водночас Данілов зауважив, що для України постійно існує загроза. Мовляв, громадяни живуть так уже 7 років.

«Інша річ, що зараз питання (загрози — ред.) піднялося на дуже високий рівень. Дуже багато країн взяли на себе зобов’язання у випадку, якщо Росія здійснить вторгнення, дати адекватну відповідь», — каже він.

Секретар РНБО сподівається, що відповідь наших закордонних партнерів на можливе вторгнення буде заздалегідь, а «не за фактом, як це було в питанні Криму».

Данілов також зазначив, що у Збройних силах достатньо зброї, «щоб зустріти ворога». Певним виклик для України буде, якщо РФ залучить авіацію та «інші інструменти впливу».

Путін нападе?

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. За даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

У Путіна прямо запитали на щорічній пресконференції у Москві 23 грудня, чи планує він напад. І він заявив, що дії РФ будуть залежати не від ходу перемовин з НАТО, а гарантій, що Альянс не буде розширюватися на схід. Тільки так, вважає Путін, Росія почуватиметься в безпеці.

Тоді ж очільник Кремля звинуватив українську владу у тому, що вона нібито готує якусь військову операцію на Донбасі. У Міністерстві закордонних справ України це одразу спростували.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.