Кабмін спростив отримання пільг для людей з інвалідністю і змінив підхід до їхнього працевлаштування

Кабінет міністрів підтримав законопроект Мінсоцполітики, який має змінити підхід до працевлаштування людей з інвалідністю та спростити отримання ними пільг

Відповідне рішення прийняли під час засідання сьогодні, 31 березня, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Уряд спростив процедуру отримання пільг для людей з інвалідністю, крім того, запроваджується стимулюючий інструмент для роботодавців, аби вони були зацікавлені у працевлаштуванні таких людей.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, рішення щодо соціальних послуг має зробити їх більш доступнішими.

«Уряд ухвалив рішення, яке полегшить отримання особами з інвалідністю або їх законними представниками компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. Зокрема, ми спрощуємо процедуру подання документів для призначення пільг за допомогою введення в дію електронного кабінету особи з інвалідністю», – зазначив Денис Шмигаль.

Він також підкреслив, що потрібно думати й про працевлаштування людей з інвалідністю, оскільки «кожен українець повинен мати безбар’єрний доступ до робочого місця та можливість брати участь в економічному житті країни».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.