Росія не підтримала режим припинення вогню

Представники російської делегації в ТКГ не підтримали пропозицію представників української делегації і ОБСЄ про необхідність дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомила українська делегація для участі в ТКГ у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 31 березня, проходила чергова зустріч ТКГ.

«Засідання розпочалось із пропозиції Глави української делегації Л.Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню, грубе порушення якого російською стороною минулого тижня забрало життя чотирьох українських військовослужбовців. Цю пропозицію підтримали Спецпредставник Глави ОБСЄ пані Х.Ґрау та координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Посол пан Х.Чевік», йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Х.Чевік запропонував прийняти спільну узгоджену заяву ТКГ, яка б підтвердила прагнення сторін посилити режим припинення вогню. Однак пропозиція двох з трьох сторін в ТКГ не знайшла підтримки у представників Росії.

«Це відбулося, незважаючи на відповідні заяви лідерів ФРН та Франції, в яких вони вчора підкреслили необхідність дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі (йдеться про зустріч глав «нормандської четвірки», до якої не долучили Україну – ред.)», – повідомили в ТКГ.

Також вказується, що інші питання (політичні, гуманітарні, економічні) не були вирішені через відсутність базової умови – досягнення повного і всеосяжного припинення вогню.

Наступне загальне засідання ТКГ заплановане на 14 квітня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.