У Зеленського пояснили непідписання президентом закону про референдум

В Офісі президента України заявили, що внутрішні процедури погодження прийнятого Радою закону про всеукраїнський референдум тривають

Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Стефанчук зазначив, що внутрішні процедури погодження прийнятого ВР закону про всеукраїнський референдум тривають і закликав не зводити «до якоїсь конспірології» питання підписання його президентом Зеленським. Він нагадав, що законопроєкт був проголосований 26 січня. 17 лютого він був підписаний головою Верховної Ради і направлений до президента.

«Усе, що від мене, як представника президента у Верховній Раді, залежало – від розробки цього законопроєкту до проведення його через парламент – виконано. Думаю, в Офісі президента тривають свої внутрішні процедури погодження, тому що це, направду, дуже складний документ, який покликаний наповнити статтю 5 Конституції України реальним змістом. Я б не зводив це питання до якоїсь конспірології. Права заветувати вже немає (завершилося на 15-й день), а тому є лише один варіант – цей законопроект буде підписаний», – зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук: Перший референдум можна провести вже цього року

Він також висловив сподівання, що Зеленський підпише документ найближчим часом, «а українці отримають абсолютно логічний і правильний механізм реалізації свого права на управління державою через всеукраїнський референдум».

«Тому я просто почекав би ще декілька днів. Ухвалення закону про референдум було однією з перших програмних обіцянок президента, а тому, думаю, що наразі він просто скрупульозно підходить до вивчення того, наскільки результат відповідає тим очікуванням і баченням, які закладалися в програмі», – додав перший віцеспікер парламенту.

Нагадаємо. 26 січня Верховна Рада ухвалила закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. За документ проголосували 255 нардепів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.