Адвокати Фірташа подали апеляцію на відмову суду повторно розглянути справу про екстрадицію до США

Адвокати українського бізнесмена Дмитра Фірташа у відведений термін подали апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції – Земельного суду Відня у кримінальних справах (OG) відхилити його клопотання про повторний розгляд справи щодо його екстрадиції до США.

“Звісно ж, апеляцію було подано в межах термінів, передбачених законодавством Австрії”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі Group DF у четвер.

Раніше австрійське видання Kurier інформувало з посиланням на суд, що адвокатам Фірташа було повідомлено про відмову в клопотанні 16 березня цього року, після чого вони мали два тижні на подання апеляції.

Як повідомлялося, голову ради групи компаній Group DF Фірташа було заарештовано в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США, видано у 2013 році, але потім відпущено під заставу EUR125 млн. За американської адміністрації Барака Обами українського бізнесмена звинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США. Фірташ всі обвинувачення заперечував і назвав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

У квітні 2015 року OG відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту про видачу. Проте в лютому 2017 року Вищий земельний суд Відня (OLG) переглянув це рішення за скаргою прокуратури, а у червні 2019 року Верховний суд Австрії (OGH) підтвердив законність екстрадиції.

Після цього Мін’юст Австрії прийняв відповідну постанову про екстрадицію, але процес було припинено у липні 2019 року через клопотання захисту українського бізнесмена в OG про новий розгляд з урахуванням додатково зібраних даних. За інформацією Kurier, рішення OG затягнулося через велику кількість поданих документів, проблеми зі зв’язком через коронавірус і через зміну суддів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.