У Львові заарештовано блогера, який підтримував дії країни-агресора

У Львові взято під варту за підозрою у держзраді блогера Гліба Ляшенка, який розповсюджував інформацію на підтримку злочинних дій РФ.

“Спецслужба припинила діяльність скандального “журналіста”, який здійснював протиправну діяльність на шкоду інформаційній безпеці України. Слідчі СБУ зібрали великий масив інформації щодо протиправної діяльності зловмисника. Використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора”, – йдеться у повідомленні УСБУ у Львівській області, розміщеному на сторінці у фейсбуці.

За інформацією УСБУ, лінгвістичні експертизи встановили, що своїми висловлюваннями та закликами “експерт” навмисне зазіхав на суверенітет України, займався дискредитацією державної політики.

“Зафіксовано, що таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій російської федерації щодо України”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією УСБУ, наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Як уточнило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах, йдеться про блогера і копірайтера Гліба Ляшенка, який позиціонував себе як “військовий експерт”, його оцінки подій, що відбувалися, використовувала російська пропаганда.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.