Заступник держсекретаря США обговорила з європейськими колегами ситуацію в Україні

Заступник держсекретаря США Венді Шерман у телефонній розмові з колегами з Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії обговорила питання, пов’язані із ситуацією в Україні, повідомив держдеп.

“Заступник держсекретаря підтвердив підтримку Сполученими Штатами дипломатичних зусиль України щодо досягнення припинення вогню, і наголосила, що США продовжуватимуть уважно слідкувати за діями російських військ в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Вони також наголосили на “необхідності того, щоб усі країни, включно з Китайською Народною Республікою, утримувалися від надання матеріальної підтримки Росії”.

Зазначається, що дипломати відзначили погіршення гуманітарної ситуації в Україні та питання наслідків українського конфлікту для глобальної продовольчої безпеки.

Сторони обговорили подальші заходи щодо Росії та Білорусі та “домовлялися продовжувати скоординовані зусилля щодо ізоляції Російської Федерації на міжнародній арені”.

Як повідомлялося, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд та політичний директор зовнішньополітичної служби Євросоюзу Енріке Мора у Вашингтоні також обговорили питання координації та реалізації санкцій Заходу проти Росії у зв’язку із ситуацією навколо України. Вони також домовилися, що продовжуватимуть “закликати Китай не оминати і не підривати санкції проти Росії”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.