Через сплеск коронавірусу ООН відтермінувала проведення конференції щодо ядерної зброї — вже втретє

Про це йшлося в електронних листах, які UNODA 30 грудня розіслала всім сторонам-учасникам конференції, пише Associated Press.

Подію відклали за кілька днів до запланованого початку — 4 січня 2022 року. Конференції з перегляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) відбуваються кожні п’ять років, щоб оцінити виконання його пунктів та спробувати озвучити нові зобов’язання.

Водночас на тлі пандемії подію вже втретє переносять. Останнє засідання конференції відбулося у 2015 році. Зібрання мало відбутися ще у 2020 році, але його перенесли на 2021-й, а тепер — на 2022-й.

Кількість випадків зараження коронавірусом у Нью-Йорку, де розміщена штаб-квартира ООН і де мала відбутися конференція, стрімко зростає. Усе більше співробітників організації хворіють або перебувають на карантині. Тому організатори вирішили не проводити зараз велике зібрання.

Організатори призначили початок конференції на нову дату — 1 серпня 2022 року. Вони пропонували перенести конференцію в онлайн або відкласти — зупинилися на другому варіанті.

Більше про ядерну угоду

Цей договір є найбільш ратифікованим документом про контроль над ядерними озброєннями у світі, його підписали представники 191 країни. Країни, які не мають атомної зброї, зобов’язалися не купувати її та дозволяти перевірку того, що ядерні енергетичні програми не перетворюються на зброю.

Країни, які мали ядерну зброю на момент підписання договору — США, Росія, Велика Британія, Франція та Китай — погодилися на її ліквідацію.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.