Данілов: чоловік, який кинув «коктейль Молотова» у консульство РФ у Львові, не пов’язаний із громадськими рухами

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він заявив, що чоловік, який кидав «коктейль Молотова» у бік російського консульства, є з Горлівки. Ця людина, за словами Данілова, не має стосунку до жодного громадського руху.

Цей інцидент Данілов прокоментував, згадуючи про провокації та спроби дестабілізації в Україні.

«Такі речі періодично трапляються. Але наші служби ㅡ Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки та контррозвідники ㅡ всі ці питання відпрацьовують. Зараз таких питань немає», ㅡ сказав Данілов.

Наразі порушника вже затримали. 29 грудня Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що з ним проводять слідчі дії.

Про що йдеться?

Приблизно о 3:00 24 грудня невідомий кинув пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Росії у Львові. Внаслідок події ніхто не постраждав, збитків диппредставництву не завдано.

Правоохоронці відкрили справу за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Частина 4 цієї статті, яка передбачає використання зброї під час хуліганства, передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у липні 2015 року у Львові кинули коктейль Молотова в одне з відділень російського «Сбербанку», внаслідок чого тоді спалахнула пожежа.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.