РНБО ввела санкції проти причетних до будівництва та експлуатації Керченського мосту

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Санкції ввели щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до:

незаконного спорудження та експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку;організації пасажирського залізничного сполучення Криму з територією Росії;завдання шкоди національній культурній спадщині на території Севастополя.

Окрім того, до санкційного списку внесли також 18 людей, які причетні до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території Криму.

52 людини потрапили під санкції через те, що на керівних посадах у структурі окупаційної адміністрації Росії в Криму шкодять національним інтересам і безпеці України.

Що це за міст?

Керченський міст, який Росія почала будувати у Криму у 2014 році після окупації півострова, з’єднав незаконно анексований Крим з російським Краснодарським краєм. Довжина споруди становить 19 кілометрів. Відкривав міст президент Росії Володимир Путін.

Перший потяг із Санкт-Петербурга до окупованого РФ Севастополя запустили 23 грудня 2019 року. А вже 25 грудня того ж року він приїхав через Керченський міст до Севастополя.

У березні 2021 року проти низки фізичних і юридичних осіб, причетних до побудови мосту до окупованого Росією Криму ввели санкції у Канаді. Під санкції потрапили ті ж люди і юрособи, що й під санкції Європейського Союзу та Великої Британії, які набули чинності у жовтні 2020 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.