У РНБО поки не бачать загрози відкритої агресії з боку Росії. Розслідувачі кажуть, що стягування сил продовжується

На брифінгу 30 грудня Данілов заявив, що інформацію про ситуацію на кордонах отримують щоденно.

«Ми на сьогодні не бачимо великої небезпеки в тому, що відбувається на наших кордонах […] Якщо казати про велике скупчення на кордонах, про які говорять деякі ЗМІ за кордоном, ㅡ ми такого не бачимо. Так, є певне збільшення кількості військових», ㅡ сказав Данілов.

Він додав, що Україна чітко відстежує усе, що відбувається по периметру 200-400 кілометрів від кордонів.

«На сьогодні загроз для відкритої агресії з боку РФ не бачимо. Що буде завтра ㅡ завтра будемо про це говорити», ㅡ сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, питанням номер один для Росії є внутрішня дестабілізація в Україні. На думку Данілова, саме цим може скористатися РФ.

Що кажуть розслідувачі?

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) вкотре проаналізувала відео з прикордонної з Україною області Росії. Там заявили, що кількість російських сил на українських кордонах, швидше за все, вже перевищила квітневі показники.

Однак, є ознаки, що підготовка до операції не завершена, а якщо вона почнеться, то буде не настільки масштабною, як припускають деякі аналітики та публіцисти. Окрім того, у CIT вказують, що кількість російських військових на кордонах навіть з урахуванням бойовиків «Л/ДНР» є меншою за сили України.

До того ж до оцінки приблизної кількості російських військових можуть входити і призовники, які несуть службу поблизу українських кордонів, але навряд чи можуть бути залучені в операції на території України. Жодних ознак масової мобілізації на території Росії у CIT також не побачили.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.