Зіграли в хокей, обмінялися компліментами та анонсували військові навчання: як минула зустріч Путіна та Лукашенка

Про це пишуть пресслужби Путіна та Лукашенка.

Зустріч очільників Білорусі та Росії Олександра Лукашенка та Володимира Путіна відбулася у Костянтинівському палаці у містечку Стрєльна, що під Петербургом.

За день до того у РФ провели «неформальний саміт СНД», де зібралися глави Росії, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Азербайджану, Киргизстану, Таджикистану, Узбекистану та Туркменістану. Після нього Лукашенко залишився у Росії для зустрічі з Путіним у форматі «віч-на-віч».

Спершу переговори політиків тривали у робочому кабінеті, після чого вони вийшли із заявами для преси. Та, як стало відомо, Путін та Лукашенко також зустрілися з радянськими хокеїстами, а ввечері під час неформальної зустрічі самі зіграли у хокей на льоду «Стрєльна Арени». Втім, такі зустрічі не є новинкою для політиків: у травні Путін та Лукашенко на неформальній зустрічі у Сочі дивилися на дельфінів, поки обговорювали зокрема інцидент із Ryanair.

У заяві для преси Путін та Лукашенко вкотре підкреслили свої плани на створення та говорили про інтеграційні процеси для держав: фінанси, фіскальне, податкове та митне законодавство тощо.

Лукашенко подякував Росії за підтримку у скрутні підсанкційні часи: «Не хочу Вам лестити ㅡ річ не у лестощах. Річ у тому, що будь-яка пропозиція, яку ми вносимо, чи прохання ㅡ Ви робите доручення тим чи іншим людям. Відкликаються і компанії російські, і уряд російський, і банки йдуть назустріч, підтримуючи нас».

Путін заявив, що Білорусь є для РФ надійним партнером, та заявив, що у білоруській економіці «навіть намічається якийсь профіцит». А допуск білоруських підприємств до держзакупівель у Росії він назвав корисним для Росії для «підвищення рівня конкурентності на ринку».

Серед іншого, Путін та Лукашенко анонсували спільні військові навчання на початку 2022 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.