В Україні посилено відповідальність за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці (деталі)

Верховна Рада України посилила відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Окрім позбавлення волі встановлено додаткове покарання.

Подробиці. Верховна Рада підтримала законопроєкт №3911 про внесення змін до ст. 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

У другому читанні та в цілому «За» проголосували 286 народних депутатів.

Документом пропонується встановити додаткове покарання у вигляді конфіскації майна за вчинення злочину, передбаченого ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

У новій редакції також пропонується викласти ч. 2 ст. 259 і, зокрема, впровадити посилену кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, якщо об’єктами цього повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури, будівлі або споруди, які забезпечують діяльність органів державної влади, а також заклади охорони здоров’я або освіти, або якщо воно призвело до тяжких наслідків.

Законопроектом передбачено позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.