Кулеба відреагував на жарт Матовича щодо подарунку «Закарпатської України» РФ

Прем’єр-міністр Словаччини некоректно пожартував про домовленості з Росією, заявивши, що подарував «Закарпатську Україну».

Як повідомляє «Європейська правда» саме ці слова Ігоря Матовича пролунали у ефірі Radio Expres.

Подробиці. Уряд Словаччини опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини. Проте прем’єр-міністр вирішив відповісти журналісту на питання про те, що глава уряду пообіцяв росіянам за постачання вакцини.

«Закарпатську Україну», – відповів словацький прем’єр.

Судячи з реакції, журналіст здивувався. Тож Матович додав, що пожартував. А також поскаржився, що існує думка, нібито домовленості з росіянами автоматично передбачають зраду Словаччини.

«Як ви думаєте, що я їм обіцяв. Я їм нічого не обіцяв, вони нічого від мене не хотіли», – сказав він.

На ці слова відреагував Глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттері.

«Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною», – наголосив Кулеба.

На сайті МЗС зазначили, що подібні «жарти» є особливо образливими для України в умовах російської агресії та окупації Криму та частини Донбасу. І зазначили, що Україна «вимагає офіційних вибачень від прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання».

«Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин», – наголосили в МЗС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.