Кравчук: ми не будемо брати участь у засіданні ТКГ, доки там присутня Пирогова

Україна не прийматиме участі у засіданнях ТКГ, доки спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ та модератору у ТКГ Гайді Грау не вдасться домогтися виключення з переговорів засудженої в Україні за тероризм «громадської експертки» від ОРДО Майї Пирогової.

Таку заяву зробив Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Подробиці. Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що представники української делегації наразі не планують брати участь в консультаціях політичної підгрупи, поки там є Пирогова.

«Я звернувся письмово до нашого модератора ОБСЄ пані Гайді Грау з проханням, що така людина (Майя Пирогова – ІФ) не може брати участь у переговорах і мати окреме вікно для переговорів…Українська делегація вже продемонструвала свою позицію: як тільки ця персона з’явиться на переговорах , ми не будемо навіть пояснювати чому, але ми залишаємо переговори на період, доки Гайді Грау не доб’ється виключення її з переговорного процесу. Наша делегація залишає переговори, поки це не буде зроблено», – сказав він.

Кравчук також додав, що «не знає, чи з’явиться Пирогова на наступному засіданні політичної робочої підгрупи ТКГ, оскільки опоненти української делегації (Росія, ОРДЛО – ІФ) повідомили, що Пирогова захворіла і поки не може бути присутньою на консультаціях».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.