Цимбалюк: Апелювати до російського суспільства — марно та безглуздо

Не треба тішити себе ілюзіями, що російське суспільство не підтримає повномасштабне вторгнення до нашої країни. Вони чомусь впевнені, що все відбудеться швидко та «на шару»

Про це розповів єдиний акредитований український журналіст у Москві Роман Цимбалюк в інтерв’ю «Фактам», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами журналіста, «величезна кількість росіян живе у парадигмі, що України як держави не існує».

Він навів дані опитувань, згідно яких 25% росіян хочуть, щоб «ДНР» і «ЛНР» приєднали до Росії, 25% — щоб це були «незалежні держави», а 10% згодні з тим, що ці території треба повернути.

«Отже висновок один: за президента Путіна змін у світогляді не буде. При цьому ми вже зараз розуміємо, що, коли Україна повернеться на Донбас, там буде випалене поле», – сказав журналіст.

Цимбалюк підкреслив, що дані статистки свідчать про те, що пропаганда працює ефективно.

«Не треба тішити себе ілюзіями, що російське суспільство не підтримає повномасштабне вторгнення до нашої країни. Вони чомусь впевнені, що все відбудеться швидко та «на шару» — ось просто прийдуть і заберуть «своє». Їм це вселяють постійно», – наголосив він.

Журналіст додав, що росіяни продовжують отримувати «дози» з телебачення, де їм розповідають про «беззахисність» України.

«Свідомість мас примітивна. Тут всі «харчуються» телевізором. А з екрана з ранку до вечора не втомлюються говорити, що Україна слабка й беззахисна, отже «ми її запросто захопимо». Щоправда, звучать різні терміни. Одні кажуть, що «можемо за два дні дійти до Києва», інші — «впораємося за 24 години», – каже він.

Санкції та падіння рівня життя

Окрім того, Цимбалюк підкреслив, що росіяни досі не розуміють, що рівень падіння життя пов’язаний саме з агресивною політикою керівництва РФ. І в усьому звинувачують Захід, який не може допустити того, що «Росія встає з колін».

«Тепер з приводу санкцій та падіння рівня життя. Річ у тому, що в Росії все так влаштовано, що її громадяни досі не побачили причинно-наслідковий зв’язок між цими явищами. Вони переконані, що Захід їм паскудить виключно за те, що Росія встає з колін. Ось саме тому США та Європа хочуть стримати Росію. Росіянам навіть не спадає на думку, що Захід справді хоче стримати Росію, але тільки від подальшої експансії щодо України та інших країн. Загалом, вважаю, що апелювати до російського суспільства — марно та безглуздо», – сказав він.

На думку українського журналіста, який багато років живе в Росії, сподіватися на «прозріння» не доводиться.

«Мені часто ставлять запитання: вони що, дурні, ці росіяни? Моя відповідь невтішна. Як і прогноз на їхнє прозріння», – резюмував Роман Цимбалюк.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.