В Нацполіції відреагували на “злив” записів з обговоренням вбивства Шеремета

В Нацполіції після оприлюднення в мережі аудіозаписів щодо причетності вищого керівництва Білорусі до усунення політичних опонентів, заявили, що отримали нові матеріали щодо можливих замовників вбивства Павла Шеремета і розпочали перевірку “білоруського сліду” вбивства журналіста.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Нацполіції у Facebook.

Так, в Нацполіції повідомили, що в грудні 2020 року отримали за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що представляє інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Слідство отримало у своє розпорядження документи та аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, що складають інтерес з точки зору встановлення замовників злочину.

“Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі інтернет. На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння із використанням токсичних речовин, а також підрив. На даний момент слідство Нацполіції отримали дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника переданої інформації запросили для проведення необхідних слідчих дій”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля в Києві 20 липня 2016 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.