Для каналів, що мовлять на окуповані території України, шукають фінансування

Інформаційні телекомпанії, зокрема ATR, які ведуть мовлення на ОРДЛО і Крим, мають отримати більше фінансування із держбюджету під час перегляду документа та іноземних партнерів.

Про це під час заявив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, а також перший заступник Мінреінтеграції В’ячеслав Землинський.

Подробиці. Резніков зазначив, що у бюджеті на фінансування всіх ЗМІ, які мовлять на окупованих територіях, виділяється 50 млн гривень і вони розподіляються на конкурсних засадах. 

«Питання до нової редакції закону про бюджет. Адже в минулі роки був прямий запис про фінансування приватної компанії «Атлант-Ф», яка є власником каналу ATR, а цього року такого запису немає. Я вже підписав та надіслав на адресу низки країн власне звернення з проханням розглянути можливість фінансової підтримки ATR. Направляємо відповідні листи до посольств», – сказав він.

Міністр висловив упевненість, що єдиний кримськотатарський канал ATR переможе та отримає значну частину коштів. І додав, що на ці кошти також претендують Радіо «Крим. Реалії», Громадське радіо, Чорноморська ТРК, Вільне радіо, ТРК «Донбас онлайн» та низка ЗМІ, що здійснюють мовлення на ОРДЛО і Криму.

«Для нас вкрай важливо, щоб громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької і Луганської області, отримували якісний український інформаційний продукт. Стосовно компанії каналу ATR – це приватне товариство «Атлант СВ». На сьогоднішній день закон України «Про державний бюджет на 2021 рік» не передбачає безпосереднього прямого фінансування приватної структури. Ми глибоко переконані в тому, що канал ATR повинен отримати підтримку з боку держави. Водночас розподілення цих коштів буде відбуватись в рамках чинного законодавства. Крім того, є ще ряд інших каналів, які до нас звернулись для того, щоб забезпечити мовлення на тимчасово окуповані території», – повідомив Землинський перший заступник Мінреінтеграції В’ячеслав Землинський.

Він зазначив, що всі згадані телеканали повинні знаходитись в рівних умовах та отримувати належне фінансування, адже нинішнє фінансування суттєво нижче за те, що просили в міністерстві.

«Користуючись нагодою, прошу парламентарів при перегляді бюджету на поточний рік передбачити додаткове відповідне фінансування», – закликав Землинський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.