Співак про корупцію у владі: приходять у джинсах, а через 2 роки купують яхти та палаци

За 2020 рік 97 депутатів придбали машини, квартири, земельні ділянки. Тож закон про деолігархізацію не буде працювати, якщо не буде невідворотності покарання за корупцію

Про це заявив політичний журналіст Дмитро Співак в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Співака, олігархами можна назвати тих, хто за кілька років при владі збагачується.

«За 2020 рік 97 депутатів придбали машини, квартири, земельні ділянки. Це не я придумав, це їхні декларації. Тому найбільші олігархи – це ті, хто приходять до влади в одних джинсах, а через 2 роки купують собі яхти, палаци, машини, і не тільки в Україні», – сказав Співак.

На його думку, закон про деолігархізації не працюватиме, якщо не буде забезпечена невідворотність покарання за корупцію.

«Що б я зараз робив на місці Володимира Зеленського? Зрозуміло, що в Україні відсутня фундаментальна причина існування держави – неминучість покарання, невідворотність покарання», – сказав Співак.

Нагадаємо. 15 квітня під час засідання РНБО президент Володимир Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігарха, який дозволить виключити вплив олігархів на політику та економіку країни.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.