Питання виборів в ОРДЛО можуть винести на всеукраїнський референдум

За словами Стефанчука, на всеукраїнський референдум не можна виносити «дрібні вузькополітичні речі». Тож питання можуть стосуватися вступу до ЄС і НАТО, виборів в ОРДЛО

Про це повідомляють «Новости Донбасса», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук допустив, що питання порядку проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей буде винесено на всенародний референдум. Зазначається, що таку заяву Стефанчук зробив під час виступу на погоджувальній раді голів фракцій і депутатських груп.

Перший віце-спікер ВР нагадав, що на минулому тижні президент Володимир Зеленський підписав закон про референдум. Він підкреслив, що, з огляду на витратність проведення референдуму, на нього повинні виноситися питання державного значення, «а не якісь дрібні вузькополітичні речі».

«Зокрема, я думаю, такими питаннями на певних етапах розвитку України можуть стати вступ країни в ЄС, вступ до НАТО. І то, погоджуємося ми, що вибори на тимчасово окупованих територіях будуть проводитися після повернення повного контролю над кордоном», – пояснив Стефанчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.