CуспільствоДонецька областьНовини

У селі Черкаське організували акцію по збору кришечок: найбільш активними стали діти

У селищі Черкаське Донецької області збирають пластикові кришечки. Ініціатором стала вчителька місцевої школи Ольга Білориха.

Про таку ідею жінка дізналася, коли перебувала в евакуації в Кривому Розі. У будинку, де проживала її родина, стояв коробок для збору кришечок, які волонтери відвозять у Польщу. А в місцевій групі волонтер Євген Кравченко регулярно писав про збори та надсилав звіти.

Після повернення на Донеччину пані Ольга вирішила організувати таку саму акцію в рідній школі та запропонувала дітям і колегам приєднатися. За її словами, це по-перше, «допомагає допомагати», по-друге – згуртовує людей. До того ж, така акція може навчити дітей більш відповідально ставитися до навколишнього середовища і бути залученими до життя громади.

У коментарі «Вчасним Новинам» Ольга Білоріха розповіла, що діти одразу відгукнулись на пропозицію. Школярі почали самостійно збирати кришечки та підключили своїх знайомих. А згодом саме вони запропонували звернутися до всіх місцевих жителів та поставити коробки для збору у магазинах.

«Нас дуже підтримали місцеві жителі, підприємці. Майже скрізь стоять ці коробки. Сказати, що ми постійно збираємо якусь велику кількість цих кришечок я не можу. По-різному буває. Коли більше, коли менше. Але за цей період вже назбирали приблизно 45 кг», – розповіла вона.

Вчителька сама відправляє ці кришечки волонтеру та каже, що ця акція буде довготривалою.

«Нещодавно спілкувалася з Євгеном, і він сказав, що один протез вже отримано для людини з Добропілля».

Важливо!

Варто зазначити, що насправді саме з такого пластику протези не виготовляють. Про це вже неодноразово говорили й представники великих фондів, які займаються зборами у більш великих обсягах. Загалом, шлях цих кришечок полягає в тому, що після збору їх сортують, продають і на вторговані кошти закривають ті чи інші потреби військових.

До того ж, збір кришечок – це користь для екології. Пластик, поліетилен можуть роками розкладатися в землі та якщо не отримують «друге життя», то становляться повільною смертю для планети.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.