Закон і ПравоНовини

Комунальникам хочуть дозволили вручати повістки

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9566, який вносить зміни до Закону про мобілізацію. Зміни пропонують внести до ст. 38 ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу».

Зокрема, у документі пропонують надати право комунальникам та власникам будинків вручати повістки військовозобовʼязаним чоловікам на законодавчому рівні.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на пресслужбу ВП України.

Ініціатором проєкту є нардеп від партії «Слуга народу» Георгій Мазурашу.

Відповідно до закону, комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобовʼязаним чоловікам на законодавчому рівні, а також дозволити збирати дані про них і сприяти їх прибуттю за викликом до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Законопроєктом запропоновані зміни до декількох законів – з метою підвищення мотивації до захисту Вітчизни, оптимізації мобілізаційної діяльності та сприяння зміцненню економіки, від стану якої залежить і обороноздатність», – зазначається в пояснювальній записці.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.