Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: доба минула без жертв серед цивільних, але є поранені

Російські війська продовжують гатити по позиціях українських захисників і населених пунктах регіону. Обстрілів зазнали десятки населених пунктів, зокрема й відносно далеких від лінії фронту. Вночі росіяни випустили дві ракети по Краматорську, влучивши у промислову зону та знищивши один з заводських цехів.

За даними очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, упродовж минулої доби 18 серпня жертв серед цивільних не було. Однак російські окупанти поранили п’ятьох жителів на Донеччині: четверо людей постраждали у Часів Ярі та ще один житель у Кураховому.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, протягом минулої доби:

На Лиманському напрямку завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема, Невське, Кремінна, Білогорівка Луганської області та Торське, Свято-Покровське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах східніше Білої Гори та Торецька Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Оріхово-Василівка, Бахмут, Біла Гора, Диліївка, Плещіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинова та Авдіїви Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Тоненьке, Сєверне, Невельське, Нетайлове, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Гостре, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Антонівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорська. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне, Рівнопіль Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.