Головним імпортером російської електроенергії став Пінчук

Головним імпортером електричної енергії з Білорусі і Росії стала компанія «Дніпросталь-Енерго», яка належить олігарху Віктору Пінчуку.

Про це повідомив народний депутат, лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Подробиці. Він нагадав, що вже два місяці в Україну вільно постачаються ресурси країни-агресора.

«На жаль, головними імпортерами російської електроенергії стали великі промислові компанії, чий фінансовий і лобістський потенціал дозволяє вже два місяці вільно постачати в Україну російський ресурс. Перш за все це найбільший виробник труб – компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука, точніше її структурний підрозділ «Дніпросталь-Енерго», – зазначив нардеп.

Волинець також додав, що першою отримала доступ до міждержавних мереж для імпорту російського струму компанія Пінчука. Це сталося ще минулого місяця, коли було зарезервовано 15 850 МВт годин.

«Як можливо, що українські компанії – гіганти нехтують питаннями енергетичної, екологічної та соціальної безпеки? Невже доцільно заради додаткових баришів, нарочито знижених (щоб тримати на гачку) цін потакати агресору та ставити під загрозу інтереси держави?», – наголосив нардеп.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.