Офіційно: МОЗ планує дозволити дистанційну торгівлю ліками

Міністерство охорони здоров’я України заявило про намір врегулювати можливість дистанційної торгівлі лікарськими засобами.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко під час пресбрифінгу в Києві, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Міністерстві охорони здоров’я хочуть врегулювати дистанційну торгівлю лікарськими засобами. Відповідний проєкт постанови буде оприлюднено для громадського обговорення.

«Міністерство підготувало внесення змін до ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з виробництва лікзасобів, оптової та роздрібної торгівлі в частині здійснення дистанційної торгівлі лікзасобами. Впровадження можливості дистанційної торгівлі лікзасобами є одним із передових інструментів щодо забезпечення доступу пацієнтів до лікзасобів», – сказав Іващенко.

За його словами, МОЗ вже розробило й оприлюднило для громадського обговорення проєкт 13-го випуску державного формуляра лікарських засобів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.