Акція під ОП: організатори висунули низку вимог і дали тиждень, щоб звільнити Стерненка

Організатори акції «Справедливість Стерненку – справедливість усім» зачитали перед присутніми учасниками мітингу спільну заяву, в якій міститься низка вимог до президента і влади.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 27 лютого, біля Офісу президента проходить акція на підтримку активіста Сергія Стерненко, якого засудили до 7 років ув’язнення з конфіскацією половини майна за нібито викрадення і розбійний напад на депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича у 2015 році.

Організатори акції, друзі Стерненка і його адвокати, зачитали низку вимог до президента і влади.

«Вимоги учасників акції: по-перше, негайно звільнити Стерненка, по-друге, відновити судову систему і перезапустити Вищу раду правосуддя, по-третє, обрати нових членів судових органів шляхом обрання на чесному конкурсі», – йдеться у зверненні.

І додали, що у Зеленського є один тиждень, щоб звільнити Стерненка. Крім того, організатори закликали всіх прийти 7 березня під будівлю ОП і оголосили акцію безстроковою.

У Зеленського також вимагають перегляду законопроєктів про реформування судової системи, які він подав до ВР України, та внесення до них виправлень. Про необхідність цих виправлень раніше заявляли міжнародні партнери.

«Спроба грати за їхніми правилами судочинства – це спроба посадити нас за стіл із наперсточниками. Якщо так, то ми цю гру програємо від самого початку. Не потрібно грати за правилами влади, потрібно міняти правила гри», – зачитав звернення Стерненка один з адвокатів, Андрій Писаренко.

Писаренко вважає, що «влада від самого початку політизувала справу, коли призначила Венедіктову.

«Якщо пам’ятаєте, вона відразу сказала, що підозру Стерненку в будь-якому разі буде винесено. Це навіть не політична справа – це політична війна. Нас змушують говорити про процесуальну справу Стерненка, щоб не говорили про політико-правову війну», – заявив він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.