Вже є понад 100 голосів: «Голос» ініціює відставку Степанова

«Аматори не змогли врятувати країну від пандемії». Депутати фракції «Голос» ініціюють відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Про це сьогодні, 30 березня, повідомляє пресслужба партії, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Лідерка партії «Голос» Кіра Рудик заявила, що утримання на посаді міністра охорони здоров’я Максима Степанова обходиться Україні непомірно дорого. Вона зазначила, шо за останній тиждень його перебування на посаді ми сплатили: понад 2 тисячами життів українців, понад 30 тисячами госпіталізацій, майже 100 тисячами нових інфікованих коронавірусом.

«За рік — а сьогодні рівно рік, як Степанова призначили міністром охорони здоров’я — у нього так і не з’явилося плану, як протидіяти поширенню COVID-19. Партія “Голос” переконана: залишати на посаді Максима Степанова – це злочин проти українського народу. Максим Степанов має понести персональну політичну відповідальність за численні провали на кожному етапі боротьби з пандемією коронавірусу. Аматори не змогли врятувати країну від пандемії. Вони мають піти й звільнити місце компетентним і чесним людям, для яких важливими будуть людські життя, а не політичні рейтинги», – заявила Рудик.

Очільниця партії уточнила, що «Голос» знову ініціює відставку голови МОЗ, зазначивши, що вже зібрано понад 100 голосів.

Рудик також додала, що зареєстровано постанову про засудження бездіяльності Кабінету міністрів та інших органів державної влади. У ній міститься звернення до прем’єра Дениса Шмигаля і міністра Максима Степанова з вимогою негайно доповісти в парламенті про актуальну епідеміологічну ситуацію, зокрема, про готовність медичної системи до третьої хвилі коронавірусу, виконання плану вакцинації і закупівлі вакцини, а також забезпеченні комплексу економічних заходів щодо підтримки підприємців.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.