Для кого нещасливий сьогоднішній день: прикмети в народне свято 10 серпня

Для кого нещасливий сьогоднішній день: прикмети в народне свято 10 серпня

Православна церква України 10 серпня за новим стилем вшановує архідиякона Лаврентія і папу римського Сикста. За старим стилем сьогодні вшановують апостолів від 70-ти Пармена, Прохора і Стефана.

Наші пращури в народне свято 10 серпня вважали особливо корисною воду з джерел і колодязів. Сьогодні обов’язково варто вмитися такою водою. Також цілющою в цю дату вважається роса, тому за можливості пройдіться пішки по траві.

У Київській Русі цього дня вшановували ковалів і приносили їм подарунки. Представники цієї професії користувалися великою повагою.

Чоловіки у свято 10 серпня точили серпи, сокири, коси та інший садовий інвентар. Вірили, що якщо цього не зробити, то предмети затупляться і перестануть служити господареві. Якщо робота на полі була закінчена, то косу ховали до наступного року.

Жінки в цей день збирали врожай фруктів і ягід, і готували консервацію. До початку серпня дозрівали груші, абрикоси, яблука. Частину фруктів обов’язково з’їдали сирими. Пасічники збирали врожай меду, а грибники ходили до лісу по опеньки та маслюки.

Сьогоднішнє народне свято невдале для торгівлі, продажу, бізнесу. Люди нічого не продавали, боячись мало заробити або взагалі піти в “мінус”.

10 серпня – знак Зодіаку

Народжена людина 10 серпня за знаком Зодіаку – Лев. За характером вона оптимістична і доброзичлива. У іменинників цього дня багато друзів, але мало по-справжньому близьких людей. Вони залежні від чужої оцінки і люблять похвалу. Заради чужого визнання і схвалення готові жити так, як їм не подобається. На роботі бувають строгими і дуже вимогливими.

Що не можна робити 10 серпня

День вважається дуже невдалим для торговців і продавців. Не рекомендується влаштовувати ярмарки і розпродажі, призначати важливі угоди. Не варто обмінювати одні товари на інші, оскільки будь-який обмін буде невигідний для вас. Підвищується ризик обману, шахрайства, отримання неякісних послуг.

Також в цей день не варто робити великі покупки. Куплені речі прослужать недовго і не принесуть радості.

Не можна давати і брати гроші в борг, інакше до кінця року будете в боржниках.

Поганий день для переїзду і зміни місця роботи.

У цей день не можна хвалитися своїм заробітком і покупками, інакше наврочите себе. Також не можна скаржитися на своє життя, інакше проблем стане ще більше.

Не можна збирати овочі, фрукти, ягоди і гриби в поганому настрої. Такий урожай буде несмачним і не буде довго зберігатися.

Невдалий день для весілля – в шлюбі буде багато конфліктів.

Прикмети погоди 10 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Source link