"Хворіють масово": українська акторка пригадала, як РФ до війни насаджувала свої наративи

"Хворіють масово": українська акторка пригадала, як РФ до війни насаджувала свої наративи

Заслужена артистка України, зірка серіалу “Леся+Рома” Ірма Вітовська переконана, що країна-агресорка Росія задовго повномасштабного вторгнення зомбувала людей. Кремль ще на початку 21 століття створював меншовартісні образи українців у кіно. 

Росіяни поширювали свою пропагандистські наративи серед українських культурних діячів. Саме тому Вітовська багато років тому ухвалила рішення, що вона не братиме участі в проєктах, які пов’язані з історією, ідеологією та силовими структурами.

Актриса пригадала випадок, коли у 2007 році в неї виникла словесна перепалка з колегами з Росії. Ще тоді вона зрозуміла, що жителі РФ не бажають знати правду. Вони, за її словами, відмовлялися дізнаватися щось нове про своє минуле, що відрізнялося від того, що диктувала влада.

“Я ніколи не знімалася, бачачи, як в них починається пропаганда після Помаранчевої революції. Вони заточували пропаганду, де українці виходять меншовартісними”, – розповіла зірка.

В кіноіндустрії росіяни створювали образи “поганих” українців, пригадала Вітовська. Їхньою метою було показати українців, як націю, ненависну для РФ.

“Вони починали створювати українця для росіян, для “своїх”, як постать поганої, нездорової, зрадливої нації, яка нас ненавидить. Усе, на що зараз вони хворіють масово, все починало дозовано тоді працювати на населення. Я, як людина, яка бачила це, розуміла, що після Грузії ми будемо наступними”, – додала знаменитість.

Останні новини