Корисні трав

лукашенко стверджує про “знищення повітряних цілей” над білоруссю

Білоруський правитель олександр лукашенко заявив, що 9 серпня війська ППО нібито “знищили” кілька повітряних цілей над територією білорусі буцімто з України.з посиланням на білоруську службу “Радіо Свобода”.

Як стверджує лукашенко, 9 серпня о 18:10 за місцевим часом сили ВПС і військ ППО білорусі були приведені в стан підвищеної готовності у зв’язку з порушенням повітряного простору білорусі. 

“На східному напрямку зовсім поруч від нас у районі костюковицького району. Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Вилетіли літаки, гелікоптер. І також засоби РСЗВ були переведені у підвищену бойову готовність. О 19 годині 4 хвилини на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 км силами протиповітряної оборони було знищено кілька цілей над територією білорусі”, – сказав лукашенко, якого цитують білоруські ЗМІ.

Він також додав, що вночі і сьогодні зранку відбувається пошук того, що було “знищено”. “Ми підозрюємо, що це ударні дрони. Порушивши повітряний простір білорусі, вони вилетіли з України”, – заявив лукашенко.

Окрім того, лукашенко порушив тему ситуації у курській області рф, заявивши, після повідомлень про “поприв” туди через кордон, про просування “на кілька десятків кілометрів, 30-35”.

В Україні наразі не коментували заяви лукашенка.

Раніше у липні моніторингова група “Беларускі Гаюн” повідомляла, що “шахеди”, якими рф атакує Україну, декілька разів залітали на територію білорусі. Утім, влада білорусі про це тоді не звітувала. 

Останні новини