"Армію буде розбито": майор запасу оцінив імовірність і наслідки вступу Білорусі у війну

"Армію буде розбито": майор запасу оцінив імовірність і наслідки вступу Білорусі у війну

Якщо білоруський правитель Олександр Лукашенко вступить у війну проти України, його армію буде розбито. І атакувати ворожі обʼєкти в разі агресії з боку Білорусі можна буде без додаткових дозволів, наголосив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

“Можна з великою ймовірністю бути впевненим, що найближчим часом дії з території Білорусі проти нас проводитися не будуть, особливо по суходолу. Адже у протилежному випадку ми можемо використовувати 51 статтю статуту Організації Об’єднаних Націй про самооборону і маємо право атакувати будь-які військові об’єкти на території агресора. Для цього не треба додаткових дозволів”, – сказав він в етері телеканалу “Еспресо”.

Експерт зауважив, що в разі нападу українські військові завдадуть удару у відповідь, і армія Білорусі буде розбита. 

“Якщо ми з нашими партнерами домовились не використовувати певні види озброєння, то з власним озброєнням, вибачте, ми керуємося статтями міжнародного права, тобто статутом ООН. Лукашенко зрозуміє, що якщо він полізе зі своєї території, і з Білорусі буде хоч щось зроблено, не тільки щось прилетить, то ми одразу будемо відповідати ударом. Він бачить зараз, що якщо Україна завдасть удар у відповідь, білоруська армія при всіх її можливостях буде розбита дуже швидко”, – констатував Олексій Гетьман.

Ситуація на кордоні з Білоруссю

Білорусь стягує війська до кордону з Україною. Вказівку посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках біля українського кордону дав Олександр Лукашенко. 

У Центрі протидії дезінформації кажуть, що такі дії – це спроба допомогти російському правителю Путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок. Очільник ЦПД Андрій Коваленко переконаний, що Лукашенко “може прогнозувати наслідки будь-яких провокацій”.

Останні новини