У Курській області взяли у полон десятки кадирівців з підрозділу "Ахмат"

У Курській області взяли у полон десятки кадирівців з підрозділу "Ахмат"

Проєкт “Хочу жить” опублікував відео з полоненими кадирівцями. Рейдові групи наловили окупантів глибоко в тилу від кордону. Вони розповіли, що намагалися втекти, аби уникнути потрапляння в полон, адже їхній лідер Рамзан Кадиров колись заявляв, що бійці “Ахмата” в полон не здаються. 

“Ну, зазвичай так, оскільки сидять у тилу, але в Курській області ситуація розвивалася динамічно, а ці бійці “Ахмата” навіть не намагалися чинити опір. Як показує досвід колишніх обмінів, це дуже правильне рішення, оскільки російські перемовники з обмінів кадирівців забирають насамперед”, – йдеться у повідомленні.

У проєкті “Хочу жить” додали, що “кадирівський піар” та бажання берегти свою гвардію від бойових дій “дорого обходяться росіянам”.

Кадирівські військовополонені

“По суті, якби вони захищали кордон, а не ховалися за спинами строковиків на десятій лінії під Курськом, такий швидкий прорив був би неможливий. Але на кордоні опинилися звичайні 18-річні строковики і прикордонники. Вони також прийняли правильне рішення не вступати в бій і добровільно здатися в полон, зберігши свої життя”, – підкреслили у повідомленні.

Ситуація в Курській області – останні новини

Раніше журналісти BBC повідомили, що російські окупанти риють окопи навколо Курської АЕС. На супутникових знімках видно кілька нещодавно побудованих траншей неподалік, причому найближча приблизно за 8 км від станції.

Також українські військові, які беруть участь в операції в Курській області, розповіли, що вони йдуть глибше на території РФ. За його словами, українська армія все ще має перевагу, попри те, що РФ спрямувала підкріплення.

Останні новини