Спартак Субота втік за кордон під час війни: що відомо

Спартак Субота втік за кордон під час війни: що відомо

Відомий український психолог Спартак Субота, який позиціонує себе як психотерапевт з когнітивно-поведінкової терапії, втік за кордон під час війни.

Про це розповів блогер Богдан Беспалов в своєму Telegram-каналі. 

“Любитель “руського миру” і всього російського Спартак Субота все ж таки на днях незаконно виїхав з України, заплативши прикордонникам хабар”, – написав Беспалов.

Він також розсекретив європейське місто, в яке поїхав 32-річний Суббота з дружиною.

“Наразі він перебуває зі своєю дружиною в Барселоні. Ця п*скуда, яка принижує українську мову, культуру, захоплюється “сілай” Путіна буде отримувати документи, як український біженець. Розумієте сюр ситуації? Людина, яка ненавидить Україну, буде отримувати пільги саме як українець”, – додав Беспалов.  

Сам Спартак поки офіційно не коментував цю ситуацію. 

Що відомо про Спартака Субботу

Спартак Суббота став досить популярним в Україні завдяки своїм психологічним подкастам з Женею Яновичем. Проте в квітні 2023 року психотерапевт Ілля Полудьонний опублікував на YouTube розслідування про нього. У ролику йшлося про відсутність у чоловіка медичної освіти. Ба більше, підловили Спартака і на брехні, що він робив у Службі безпеки України. Виявилося, що це була приватна структура “Спілка безпеки України”. Також у МОН заявили, що отримали запит щодо достовірності копій документів про освіту, виданих на ім’я Субботи. Але згодом з’ясувалося, що у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО відсутні, а свідоцтво йому не видавалося.