Курський фронт ламає наратив про повільне наближення України до поразки, - аналітик

Курський фронт ламає наратив про повільне наближення України до поразки, – аналітик

Українська операція в Курській області, ймовірно, переслідує три основні цілі – дві політичні та одну військово-стратегічну. Таку думку висловив британський військовий аналітик Майкл Кларк в коментарі Sky News.

“Я впевнений, що вони роблять це, щоб спробувати перевернути наратив про те, що вони повільно програють війну. Українці втрачали територію — не драматично, але повільно — і було відчуття, що українці не можуть перемогти, тому вони розпочали цей наступ, щоб спробувати дати росіянам привід для занепокоєння”, – каже аналітик.

Друга основна мета української операції, на думку Кларка, полягає в тому, аби відволікти російські війська з інших напрямків фронту в самій Україні.

Британський аналітик висловив припущення, що ЗСУ не зможуть втримати територію Курської області більше місяця, оскільки, на його думку, Росія надішле сюди свої найкращі підрозділи. 

Ще одна можлива мета українського наступу, як вважає Кларк, полягає у тому, аби змінити ставлення США до цієї війни. На його думку, українці хочуть змінити динаміку дискусії в Америці, щоб американці не сприймали Україну як “сміливих невдах”, яким доведеться поступитися територією, щойно у Вашингтоні зміниться влада і Київ змусять піти на переговори.

Бої в Курській області: останні новини

Як писав УНІАН, українських військових помітили за 22 км на південний схід від Суджі, біля села Гір’ї. Там пролягає шлях із Суджі на селище Біла – центр Білівського району. Це свідчить про значне просування ЗСУ на Курському фронті.

Також ми розповідали, що російські окупанти знімають частини з інших ділянок фронту в Україні не так швидко, як хотілося б українському командуванню. Росія перекидає війська з Харківського напрямку, але з Донбаського поки що перекинула набагато менше.

Останні новини