Російський опозиціонер Яшин сказав, чи готовий озброїтися для боротьби з Путіним

Російський опозиціонер Яшин сказав, чи готовий озброїтися для боротьби з Путіним

Російський опозиціонер Ілля Яшин, якого нещодавно звільнили з російської тюрми, заявив, що не братиме в руки зброю для боротьби з режимом Путіна.

В інтерв’ю Голосу Америки він сказав, що використовує в своїй діяльності політичні методи. “Я не польовий командир, не генерал, ніколи не брав у руки зброю і не збираюся цього робити. … Хай кожен діє так, як вважає за потрібне”, – заявив він.

На слова журналіста про те, що росіяни не можуть висловити свою думку на протестах, опозиціонер порадив “набратись терпіння”. Він каже, що в інших країнах, де придушували активність суспільства, згодом “проривало греблю”. “Давайте наберемось терпіння, давайте, що називається, зберігати спокій і послідовно досягати своїх цілей. Я впевнений, що зміни не за горами”, – каже він.

Яшин додав, що всі війні закінчуються переговорами, однак Україна сама має вирішити, коли це робити. На його думку, Захід має “врятувати Україну”, щоб загарбницька політика Путіна не стала ще жорсткішою.

Також він ухилився від відповіді на питання, чи погоджується він з позицією, що підтримувати українську армію недопустимо. “Я – політик, я не командир повстанського батальйону, я не Че Гевара, не бойовик, я не беру в руки зброю. Я працюю з громадською думкою”, – сказав опозиціонер.

На його думку, після смерті Путіна з’явиться певне “вікно можливостей”, яке може як дати шанс на зміни, так і трансформуватися в нову диктатуру.