Системну допомогу війську з боку BROCARD високо оцінили у ГУР

Системну допомогу війську з боку BROCARD високо оцінили у ГУР

Обсяг допомоги Силам оборони України, наданої групою BROCARD за 2,5 роки повномасштабного вторгнення, сягнув більше 215 млн грн. На брифінгу керівництва ГУР МО України, присвяченому підтримці обороноздатності держави вітчизняним бізнесом з іноземними інвестиціями, були представлені наочні свідоцтва цієї допомоги – придбана на кошти компанії військова техніка, яка незабаром вирушить на фронт.

“Наша обороноздатність базується на двох ключових принципах: героїчній роботі Сил оборони Україні та спецпідрозділів і системній допомозі від громадян та юридичних осіб, – зазначив у своєму виступі представник ГУР МО України Євгеній Єрін. – Цінно, що до цієї допомоги долучаються відповідальні бізнеси”.

На брифінгу підкреслювалось, що бізнес часто допомагає Силам оборони України за рахунок власних інтересів та потреб у розвитку, – і керівництво ГУР високо цінує таке відповідальне ставлення. Так, у квітні 2024 року керівник ГУР МО України Кирило Буданов вручив групі BROCARD подяку за високу державницьку та громадянську позицію, за вагомий матеріальний внесок у зміцненні обороноздатності нашої держави і протистоянню агресору.

Директорка ТОВ “Екзагон”, що входить до групи BROCARD, Оксана Гут повідомила, що обсяг запланованої допомоги Силам оборони України, складе 100 – 120 млн грн до кінця 2024 року, і передала символічний сертифікат на 100 млн грн представникам ГУР МО України.

В своєму виступі Оксана Гут також наголосила, що внесок відповідального бізнесу у майбутнє України не обмежується фінансовою допомогою війську, адже бізнес системно працює на економіку країни, а тому і на її боєздатність. Так, сума податків, сплачених групою BROCARD у 2024 року, сягне 800 млн грн. Штат співробітників, збережених під час повномасштабної війни, складає 1 500 людей, і всі вони отримують офіційну конкурентну заробітну платню.

Допомога ГУР від благодійників

Зі свого боку, представники ГУР МО України запевнили, що докладатимуть максимум зусиль для створення сприятливих умов роботи відповідального бізнесу. Будуть підготовлені конкретні пропозиції щодо покращення інвестиційного клімату та умов роботи бізнесу. Керівництво воєнної розвідки України має намір зайняти проактивну позицію у підтримці відповідальних компаній, адже від можливості бізнесу нормально працювати залежить його готовність продовжувати підтримувати Сили оборони України.

Представники BROCARD також привітали подарунками жінок-військових, які були гостями заходу. “Окрема подяка нашим неймовірним жінкам. Низький вам уклін за героїзм і мужність. А ще за сяйво краси – навіть у ці важкі воєнні часи. На лінії фронту та у тилу. Ми вдячні вам”, – сказала Оксана Гут.